Padelbaan.
Padelbaan.

Nieuwe rage 'padel'

bij tennisvereniging Huissen

HUISSEN - Een nieuwe rage in Nederland is padel. De sport is ontzettend populair in Spanje en Latijns-Amerika en is de snelst groeiende sport in Nederland. De opening zou op zondag 29 maart om 14.00 uur plaatsvinden, maar moet helaas geannuleerd worden in verband met het corona-virus. De opening zal op een later tijdstip worden ingepland. De datum zal in deze krant bekendgemaakt worden.


Wat is padel? Een dynamische en flitsende combinatie tussen tennis en squash, dat gespeeld wordt in een kooi van gehard glas en hekwerk. Hier probeer je, volgens de puntentelling van het tennis, te scoren aan de kant van je tegenstander. Een groot verschil met tennis is echter dat je de wanden mag gebruiken, Met snelle en lange rally’s staat padel garant voor spanning en veel dynamiek. Inzicht en een goed reactievermogen zijn het geheim van deze snelgroeiende sport.

Padel speel je twee tegen twee op een padelbaan van 10×20 meter.Op zondag 29 maart om 14.00 uur zullen de twee padel-banen van TV Huissen officieel worden geopend. Padel is snel te leren! Met een kwartiertje kan je padel al spelen, als je een beetje balgevoel hebt. Lijkt het jou leuk om kennis te maken met deze snelgroeiende sport? Dat kan bij tennisvereniging Huissen via een padelclinic. Een padelclinic is een eenmalige training om op een laagdrempelige manier kennis te maken met enkele basistechnieken en de regels van padel.

TV Huissen biedt een aantal data aan waarop jij, samen met drie anderen, kan ruiken aan deze flitsende sport. Onze ambassadeurs staan klaar om de clinics te geven. Vervolgens kun je bijvoorbeeld kiezen voor één van de lespakketten onder begeleiding van een padeltrainer.Aanmelden voor de clinics kan op de website van TV Huissen www.tvhuissen.nl/padel.