Gudo en Dorien Peters. (foto: www.carnavaldoornenburg.nl)
Gudo en Dorien Peters. (foto: www.carnavaldoornenburg.nl)

Carnavalsonderscheiding voor Gudo Peters

DOORNENBURG - Op zaterdag 22 februari is Gudo Peters onderscheiden met de Orde van de Vlinder. Gudo ontving de onderscheiding uit handen van de burgemeester van de gemeente Lingewaard, Josan Meijers.


Deze gemeentelijke carnavalsonderscheiding kwam hem toe vanwege zijn inzet voor de voortzetting van de carnavalsactiviteiten in Doornenburg. Samen met anderen heeft hij er voor gezorgd dat de carnavalsoptocht en de matinee jaarlijks georganiseerd bleven worden. Mede op zijn initiatief werd de optocht verplaatst naar de zaterdag en dat bleek een goede beslissing te zijn geweest. Sindsdien nemen het aantal deelnemers aan de optocht en de publieke belangstelling langs de kant van de weg en tijdens de feesten steeds meer toe. Als één van de weinige optochten in de gemeente Lingewaard ging die van Doornenburg wél door.

De organisatie kijkt terug op een mooie optocht met dit jaar weer meer deelnemers. De wagen van CV Abnormaal met het thema over het gemeentehuis ging er met de eerste prijs van door. Overige uitslagen van de optocht staan op www.carnavaldoornenburg.nl en op facebook Carnaval in Doornenburg.