Peter Duifhuizen werd als de oudste aanwezige senior in de bloemetjes gezet! (foto: Ed van Eechoud)
Peter Duifhuizen werd als de oudste aanwezige senior in de bloemetjes gezet! (foto: Ed van Eechoud) Foto:

Seniorenzitting in Bemmel één groot feest!

BEMMEL - Op dinsdag 25 februari stonden de Opperstalmeesters van carnavalsvereniging De Blauwe Pony’81 te trappelen om al hun gasten te verwelkomen in De Roskam.


Deze zitting moest een heel bijzonder feest worden met ruimte voor een lach en een traan. Na de opening met het Opperstallied werden de twee Opperstalmeesters Henk Bergamin en Stef Wierink herdacht die hen in het afgelopen jaar ontvallen zijn, met een knipoog naar boven werd er daarom even geproost op deze twee goede vrienden!

De zaal was snel vol en er genoten bijna 200 mensen van een hele gezellige middag met muziek en dans. Het optreden van Marc Willemsen als 'het Bemmels Mens' wist iedereen te boeien en veel gebeurtenissen in Bemmel werden door hem op de hak genomen.

Jos de Waal opende met het lied: 'In iens bun je vijf en zestig' en Marcel Leijser kreeg de zaal zingend mee met zijn feestlied. De Veulentjes traden op met een eigen lied en het duo Nays danste de sterren van de hemel! Ferdinand Ebben, alias Ferdinandus, maakte er met zijn buut een vrolijke boel van en gaf aan het eind ook nog even een lesje Bemmels dialect.

Tot slot zong het Koor van de Vorige Eeuw een aantal Eigenheimsche Carnavalskrakers en werd de middag afgesloten met het lied 'Morgen is het weer Aswoensdag', altijd weer voor velen een emotioneel moment! De Opperstals kijken met veel plezier en heel tevreden terug op deze vrolijke en gezellige Seniorenzitting en kijken nu al uit naar volgend jaar!