Afbeelding
Foto:

Rugby Club Betuwe viert groots veertigjarig jubileum

BETUWE - Op 4 april 1980 werd Rugby Club Betuwe opgericht door drie heren, allen wonend op de Poeldrik in Bemmel: Wim Ebben, Willy Janssen en Hans Westdorp. Deze drie heren speelden op dat moment bij de Wasps in Nijmegen en in januari 1980 werd er begonnen met informatieavonden en het werven van leden voor een eigen club in Bemmel.


De animo bleek groot, zodat er meteen gestart kon worden met een seniorenteam met heren uit de hele omgeving (zie foto). In die periode werd er gespeeld op het veld bij De Gouden Appel, waar inmiddels het verzorgingstehuis staat. Als clubhuis werd gebruik gemaakt van Het Karrewiel, een kroeg op de Ressensestraat in Bemmel.

Zaterdag 11 april zal op het huidige complex aan Het Drieske in Bemmel het jubileum gevierd worden, uiteraard groots met diverse wedstrijden, receptie en aansluitend een feestavond. "Aankomende weken nemen we u iedere week naar een stukje geschiedenis van onze club, dit door middel van foto’s en verhalen uit het verleden."

"Interesse in rugby? Kom dan nu meetrainen! Tot het jubileum kan je gratis kennismaken met de sport rugby en onze club. Durf jij de uitdaging aan? Mail ons dan: info@rugbyclubbetuwe.nl."