Kennismakingscursussen van

Sjors Sportief & Sjors Creatief

LINGEWAARD - Ook dit jaar zijn de kennismakingslessen van Sjors Sportief en Creatief weer populair. Ruim 800 kinderen hebben al van het aanbod gebruik gemaakt. Op de website www.sjorssportief.nl kun je je nog steeds inschrijven voor verschillende kennismakingslessen.


"Wil je nog ergens aan deelnemen, dan is dit je kans om dat nog te doen voor de zomervakantie. Wie weet vind jij je nieuwe hobby! " Vooral populair dit jaar zijn: fitness American Style, judo, hockey, turnen/gymmen, scouting, lasergamen, peutervoetbal, dammen en basketbal. Aan de creatieve kant zijn de activiteiten van de Bieb, edelstenen, taarten/cup cakes maken, graffiti, houtcreaties maken en muziek. "Wil je nog deelnemen aan een activiteit denk ook eens aan tafeltennis, wedstrijdzwemmen, water scouting, vendelen, skeeleren, theater of taekwondo."

Via Sjors Sportief en Creatief kunnen basisschoolkinderen (vaak gratis) kennismaken met activiteiten zonder meteen lid te hoeven worden. Dit jaar doen er weer een record aantal sport- en cultuuraanbieders mee, die samen 330 cursussen aanbieden! Kinderen vanaf groep 1 - 8 mogen zich het gehele schooljaar en voor net zoveel sporten en culturele activiteiten inschrijven als ze willen.

Sjors Sportief en Creatief is één van de instrumenten die de gemeente Lingewaard inzet om haar beleidsdoelen te behalen op het gebied van sport en cultuur. Het blijkt een succesvolle methode om kinderen van de basisschoolleeftijd enthousiast te maken voor deelname aan sport en cultuur.