Sanne en Famke. (foto: Patrick van Wolferen)
Sanne en Famke. (foto: Patrick van Wolferen)

Kinderen vierden

massaal carnaval in Huusse

HUISSEN - Afgelopen vrijdag (21 februari) was het weer feest in De Gouden Engel in Huissen. HJC De Krossels organiseerde voor de twaalfde keer een carnavalsfeestavond voor de jeugd van 8-14 jaar uit Huusse.


Met een dj en leuke spelletjes hebben de kinderen zich enorm gemaakt. We hebben nog nooit zoveel kinderen tijdens de feestavond binnen gehad, die traditiegetrouw op de vrijdagavond voor de drie dolle dagen plaats vindt, aldus de voorzitster Elaine Scholten. "Het waren er meer dan 250, super blij mee. Er waren veel kinderen die mooi verkleed en opgemaakt zijn, echt geweldig om te zien. Maar we willen nog meer kinderen de kans geven om carnaval te kunnen vieren waar geen alcohol geschonken wordt en waar alle vrijwilligers toezicht houden op de kinderen. Dus we zijn aan het kijken of we volgend jaar voor een nog grotere groep weer een fantastisch feest kunnen gaan organiseren."

Elaine vervolgt verder dat komend jaar er weer een nieuwe hof geïnstalleerd zal moeten gaan worden, omdat het huidige hof na twee jaar afscheid neemt. "Mochten er jongens en meisjes zijn die graag voor twee jaar in het hof willen, of als een raadslid, meld je dan aan op onze Facebook pagina of website."