Volgens VVN komt na de zomervakantie elke dag één complete schoolklas op de eerste hulp terecht als gevolg van een verkeersongeval. (foto: Sjaak Veldkamp)
Volgens VVN komt na de zomervakantie elke dag één complete schoolklas op de eerste hulp terecht als gevolg van een verkeersongeval. (foto: Sjaak Veldkamp)

Waar blijft de campagne

‘Wij gaan weer naar school’?

LINGEWAARD - Het is stil rond de vraag of Lingewaard in 2020 en volgende jaren mee doet met de campagne ‘Wij gaan weer naar school’. PvdA-raadslid Maarten van den Bos is na vele toezeggingen er niet gerust op. Zijn geduld lijkt tot het dieptepunt te zijn gekelderd. In maart komt het raadslid met een motie. Verkeerswethouder Johan Sluiter moet wat hem betreft spijkers met koppen slaan.


Sluiter heeft vorig jaar september onder druk van de PvdA en zijn eigen Lokaal Belang Lingewaard opnieuw toegezegd dat Lingewaard per 2020 zal deelnemen aan de campagne ‘Wij gaan weer naar school’. Maar Van den Bos ziet er niets van terug in de notitie ‘Veiligheidscarrousel over verkeersveiligheid’.

Vorig jaar werd de verkeerswethouder stevig aan de tand gevoeld. In 2018 stond een na ‘lang zeuren van de PvdA’ wel borden langs de weg. Waarom in 2019 niet vroeg hij vorig jaar aan de wethouder. Het raadslid memoreerde dat hij door 7 verschillende portefeuillehouders is toegezegd dat de borden ‘Wij gaan weer naar school’ op verschillende plaatsen in de gemeente elk jaar geplaatst zouden worden. Niks dus. Dat de wethouder toezegde zijn uiterste best te doen om hier verandering in te brengen, was voor LBL raadslid Margareth Bouwmeister veel te mager. Zij eiste vorig jaar september van haar wethouder een harde toezeging.

Met die sfeer op het netvlies komt PvdA-er Maarten van den Bos op 5 maart met een motie. Hij dringt er bij het college op aan om dit jaar 20.000 euro vrij te maken voor bevordering van de verkeersveiligheid rond scholen. Stap 2: structureel minimaal 15.000 euro opnemen in de begroting.
De campagne ‘Wij gaan weer naar school’ van Veilig Verkeer Nederland loopt dit jaar van 24 augustus t/m 13 september. Volgens de organisatie komt in de weken na de zomervakantie elke dag één complete schoolklas op de eerste hulp terecht als gevolg van een verkeersongeval.