Jong Sint-Sebastianus. (foto: PR Sint Sebastianus)
Jong Sint-Sebastianus. (foto: PR Sint Sebastianus)

Jeugd Bevrijdingstaptoe Gendt

GENDT - In het kader van 75 jaar vrijheid organiseert Sint Sebastianus de Jeugd Bevrijdingstaptoe op dinsdag 5 mei. Dit in samenwerking met Stichting Combinatie van Korpsen en de Oranjestichting Gendt.


Dat jeugd vandaag de dag in vrijheid mag leven wil Jong Sint Sebastianus vieren en daarom organiseren zij een jeugdtaptoe met alleen jeugdkorpsen. Het Gendts Bevrijdingsfestival ligt nog vers in het geheugen en het volgende evenement staat alweer voor een ieder klaar. De jeugd van Sint-Sebastianus vindt dat vrijheid gevierd moet worden en dit willen zij doen op Bevrijdingsdag met de Jeugd Bevrijdingstaptoe.

De Oranjestichting uit Gendt wil het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Gendt halen. Jong Sint Sebastianus samen met de andere jeugdkorpsen zullen letterlijk zorgen voor een warm onthaal. Rond de klok van 13.00 uur zullen zij met een erehaag de loper van het bevrijdingsvuur in Gendt ontvangen, zodat het vuur uiteindelijk ontstoken kan worden bij Villa Ganita.

Na het verwelkomen van dit Bevrijdingsvuur zullen alle jeugdkorpsen een eigen route door Gendt maken om de Bevrijdingsboodschap te verspreiden en u uit te nodigen voor de Jeugd Bevrijdingstaptoe die vanaf 14.00 uur zal plaatsvinden op het Julianaplein in Gendt. Het middagprogramma van de Jeugd Bevrijdingstaptoe is veelzijdig dankzij de diversiteit aan jeugdkorpsen die benaderd zijn via de Stichting Combinatie van Korpsen. "Zorg dat u erbij bent! Er zijn kaarten beschikbaar voor de hoofdtribune voor maar 5 euro. Het belooft een mooie taptoe te worden, met een goede opening en een prachtige finale. We zien u dan graag op deze Bevrijdingsdag in Gendt."