De Zwaoninnekes van 2015. (foto: Patrick van Wolferen)
De Zwaoninnekes van 2015. (foto: Patrick van Wolferen) Patrick van Wolferen

Seniorenpronk Kraonige in Huissen

HUISSEN - Op 25 januari vond de jaarlijkse Pronkzitting van De Kraonige Zwaone in sporthal de Brink plaats. Ook dit jaar werd ZDH Prins Lucas op d’n Bok, zijn gevolg en een kleine 1000 gasten getrakteerd op een wervelende zitting waarin buut, zang, dan en muziek elkaar in een hoog tempo afwisselende.

"Mocht u als senior niet de mogelijkheid hebben gehad om op 25 januari aanwezig te zijn dat kunt u zondag 16 februari in de herkansing. Traditiegetrouw organiseert De Kraonige Zwaone dan de seniorenpronkzitting In De Gouden Engel."

Rond de klok van 13.30 uur zullen de deuren van De Gouden Engel op gaan zodat de gasten al een plaatsje in de zaal kunnen innemen. Voor senioren vanaf 65 jaar is de Pronkzitting gratis te bezoeken. Voor de jeugd onder de 65 zal net als vorig jaar 7,50 euro entree gevraagd worden.

Programma start om 14.11 uur met de entree van de Raad XI onder aanvoering van Stadspresident Bas Boerboom. Aansluitend zal het hof met Hoogheid Prins Lucas op d’n Bok en zijn prinsenvrollie Didi en Maxim en natuurlijk Hofmaarschalk George het podium betreden. Vervolgens zullen de aanwezigen getrakteerd worden op een show vol dans, zang en buut.

De Kraonige Zwaone vertrouwen erop dat het weer een zeer geslaagde en succesvolle middag zal worden. Muzikale omlijsting zal door De Rienblaozers verzorgd worden. "Kom dus op tijd zodat u het hele programma van a tot z kunt bijwonen. Het eerste kopje koffie wordt u aangeboden door De Gouden Engel en De Kraonige Zwaone."