Reiger (foto: Theo Aarntzen)
Reiger (foto: Theo Aarntzen) Foto:

Bekijk video's op YouTube en De Berichten Gendt

Genieten van de natuur

GENDT - Theo Aarntzen, vrijwilliger van De Berichten, voelt zich verbonden met de Gendtse polder, pure rijkdom. Elke ochtend als hij op staat, kijkt hij meteen naar buiten. Met open ogen verwondert hij zich dan altijd wat er weer voor iets nieuws te zien is in de lucht of in zijn tuin.

De Berichten Gendt is een groep vrijwilligers van RijnWaal Zorggroep locatie Gendt. Zij wil actief zijn door actuele informatie te leveren aan de senioren in Gendt en omgeving. Dit houdt in, dat zij zich zal onderscheiden door heel plaatselijk te werken. Dicht bij huis, spreekt de mensen het meeste aan.

Soms lukt het hem om rond 6 uur in de polder te zijn. Daar kan hij dan de geur van die ochtend opsnuiven en die is elke keer anders. De ene keer de reuk van de herfst of deze zachte winter, een andere keer een glimp van een bever of reiger. Op dit moment mist hij de sneeuw en het ijs op de water en het beeld van de adem van de dampende koningspaarden. Elke dag kan men genieten van de natuur in de polder, de voortuin van Gendt, in 't kuuleke van de Waol. Toch is dat niet zo vanzelfsprekend voor iedereen.

Niet alleen de Gendtse polder, maar overal en altijd valt er in de natuur wat te beleven. Ieder moment van de dag en door zijn werk als muskusrattenbeheerder, staat hij er voor open. Daarnaast is het ook belangrijk om het gevoel wat je hebt op dat moment, als je in de natuur bent omdat over te brengen. Daarom legt Aarntzen dit voor de thuisblijver vast op video.

Geniet van onze polder

De thuisblijvers, die slecht ter been zijn en niet door de polder kunnen struinen, kunnen genieten van de schoonheid van de Gendtse waard. Na zijn eerste video, is besloten om er een serie van te maken. Hij of zij kan dan op YouTube, De Berichten Gendt, genieten van De Gendtse polder deel 1, 2, 3 en 4.