Uitreiking Mieke Bleskunstprijs

LINGEWAARD - Dit jaar zal voor de zesde maal de Mieke Bles Kunstprijs worden uitgereikt.

Deze prijs is door de PvdA bij het afscheid van toenmalige wethouder Bles ingesteld en wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een veelbelovend amateur kunstenaar uit de gemeente Lingewaard. Daartoe is de Stichting de PvdArt Foundation opgericht. De doelstelling van deze stichting is om amateur kunstenaars die zich bezig houden met schilderen of beeldhouwwerk de gelegenheid te geven hun werk in onze gemeente te promoten. Kunstenaars die de prijs hebben ontvangen zijn achtereenvolgens Cor Melchers (2008), Joop Janssen (2010), Rita Oostendorp – Boudewijn (2012), Niek van de Looi (2014) en Hai Verstappen in 2016.

Door de verbouwing van het gemeentehuis was het nog niet zeker of de uitreiking daar kon plaats vinden. Daarom is besloten om de prijsuitreiking in 2020 te laten plaats vinden in cultureel centrum De Kinkel in Bemmel, waar ook de expositie van de kunstwerken te bezichtigen zal zijn. De prijs zal weer door de burgemeester worden uitgereikt. Dit zal plaats vinden op vrijdag 30 oktober om 16.00 uur.

Amateur kunstenaars die willen meedingen, worden verzocht een inschrijfformulier aan te vragen bij de secretaris van de stichting, de heer P.Busch, 026 3254924 of per e-mail: busch96@live.nl. Voor meer informatie: m.bles@hetnet.nl of telefonisch 0481 422172.

Weekmenu Afhaalpunt Lingewaard

BEMMEL - Op maandag 17 februari kunnen inwoners van heel Lingewaard tussen 17.00 en 17.30 uur het volgende menu afhalen: Soep, Chili con carne en een toetje.

Deze maaltijd kost vier euro en wordt bereid door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het afhaaladres is Cuperstraat 9 te Bemmel. "Graag zelf vier afsluitbare bakjes en gepast geld meenemen! Wilt u ook genieten van zo'n heerlijke verse maaltijd dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu's beschikbaar. Inschrijven kan op maandag - donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via 088 2552555."

'Afhaalpunt Lingewaard' is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met SWL. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Wil van den Hurk (088 2552550). Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder 'Activiteiten..