Grootste Kleibakker Hent van Haaften met zijn gezin. (foto: Evelien Kaandorp)
Grootste Kleibakker Hent van Haaften met zijn gezin. (foto: Evelien Kaandorp)

Hent van Haeften gehuldigd

als Grootste Kleibakker

HAALDEREN - Zaterdag 25 januari was het zover. In zalencentrum De Kolk werd de Grootste Kleibakker Hent van Haeften gehuldigd tijdens de avond Haalderen Pronkt.

Ieder jaar kiest carnavalsvereniging De Kleibakkers een persoon of een groep uit, die veel betekent of veel betekend heeft voor Haalderen. En in dat plaatje paste Hent precies. Hent is een man, met wie Haalderen kan pronken. Hent begon jaren geleden als vrijwilliger bij Havo waarbij hij bardiensten draaide en Duitse avonden organiseerde. Dat proefde naar meer. En zo begon Hent zijn eigen café, dat ook gelijk een succes werd. Helaas door een operatie met veel complicaties moest Hent vorig jaar stoppen. En had hij ook geen gelegenheid om als kroegbaas afscheid te nemen, die mogelijkheid was er nu wel. Ook volgden er vele felicitaties voor Hent, die deze avond de Grootste Kleibakker uit handen kreeg van voorzitter Anja Verhoeven. En dat Haalderen genoeg te pronken had was te zien tijdens Haalderen Pronkt. Diverse optredens kwamen voorbij.

Voor de pubquiz liefhebbers: Noteert u ook maandagavond 24 februari in uw agenda. U kunt met een team vanaf twee personen al mee doen.

Carnavalsvereniging De Kleibakkers organiseert samen met Betty Paul bij De Kolk in Haalderen een pubquiz met een klein vleugje carnaval. Zalencentrum De Kolk is open vanaf 18.00 uur. Begintijd pubquiz 19.30 uur. U mag verkleed komen, maar is niet verplicht. Welk team gaat de eerste prijs binnen halen met de eerste Kleibakkerspupquiz? Opgeven kan nu al via bettypaul64@kpnmail.nl of via cv.de.kleibakkers@gmail.com.