Deelnemers aan de optocht in Doornenburg in 2019. Jaap Plattèl (foto: DeDoornenburger.nl)
Deelnemers aan de optocht in Doornenburg in 2019. Jaap Plattèl (foto: DeDoornenburger.nl)

Doe mee met de carnavalsoptocht in Doornenburg!

DOORNENBURG - Op zaterdag 22 februari om 15.00 uur start in Doornenburg de carnavalsoptocht. Deze optocht trekt met mooie wagens en prachtig uitgedoste mensen door de Doornenburgse straten.

In de laatste jaren neemt de publieke belangstelling langs de kant van de weg steeds meer toe. Doornenburg heeft in het carnavalsweekend namelijk de eerste grote optocht van Lingewaard. Ook het aantal deelnemers aan de optocht kent een stijgende lijn. Het is prachtig voor de toeschouwers om te zien hoeveel creativiteit er aanwezig is in Doornenburg.

En daarbuiten, want de carnavalsoptocht van Doornenburg is namelijk 'buuttedurps-vriendelijk'. Dat houdt in dat de carnavalsvierders uit andere dorpen ook mee mogen doen met de optocht! Er zijn mooie (geld-)prijzen te winnen!

Aan welke categorieën kun je meedoen? Grote wagens, kleine wagens, grote loopgroepen, kleine loopgroepen, duo’s / trio’s, einzelgänger (eenlingen) en jeugd.

Na afloop van de optocht is er een gezellige afterparty in het Schuttersgebouw. "Meld je aan voor deelname aan de optocht bij Geert Claassen telefonisch via 06 22334276 of per e-mail via g.claassen4@kpnplanet.nl." Meer info is te verkrijgen via de nieuwe website www.carnavaldoornenburg.nl en de Facebookpagina Carnaval in Doornenburg.