Let's make comedy

BEMMEL - Op woensdag 5 februari wordt het schuddebuiken in de Theaterkerk. Lachen om humor, je verwonderen om interessante invalshoeken, genieten van nieuw talent, dat is Let’s make Comedy!

De TheaterKerk doet dit seizoen mee aan een uniek comedy-festival, waarin de Gelderse Podia op zoek gaan naar het meest indrukwekkende talent op het gebied van stand-up comedy. Met acht voorrondes, vier kwart en twee halve finales in de provincie Gelderland. De grote finale is op 21 maart in het Posttheater in Arnhem. Ben jij het talent dat we zoeken? Wil jij deelnemen? Meer informatie staat op www.letsmakecomedy.nl, www.geldersepodia.nl, www.facebook.nl/letsmakecomedy

Aanvang 20:00 uur. Kaartjes kosten 10,00 euro per stuk (inclusief consumptie) en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Toren van Bemmel en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Geslaagd nieuwjaarsconcert Volharding

HUISSEN ...maar het had ook zomaar een lenteconcert kunnen zijn. Het zachte weer en een beetje zon. Het is of de muziekcommissie er een voorgevoel van had, want het programma voor het nieuwjaarsconcert van Muziekvereniging Volharding belooft herkenbare en luchtige muziek.

Voorzitter, Theo van Vuuren, heet alle aanwezigen welkom en wenst iedereen een gelukkig en gezond 2020. Dan geeft hij de microfoon aan presentatrice, Toosje Hendriksen. Het openingsnummer, Monterosi, is een kalme opmaat voor de rest van het concert. De volgende stukken, Cassiopeia, Against all Odds, van Phill Collins, Alice van Aalten speelt daarin een fraaie solo op haar alt-saxofoon, de mars: Voice Of The Guns en Movie Miles Stones van Componist Hans Zimmer, werden door het aanwezige publiek zeer gewaardeerd.

Voor de pauze wordt Jan Fecken door wethouder Theo Janssen gehuldigd omdat hij 40 jaar muzikant is en wethouder Janssen speldt hem de decoratie van de KNMO op en overhandigt Jan de daarbij horende oorkonde. Na de pauze speelt de dwarsfluitgroep, met fluitistes van de Zandse- en Angerense muziekverenigingen, enkele stukken onder leiding van docente Truus Siddré.

Het A-orkest neemt het weer over met San Diego gevolgd door The Bombastic Bombardon. Jan Fecken laat horen dat hij met zijn bas, de Bombastic Bombardon kan evenaren. Met de Mars Der Medici verandert het thema en gaat Volharding weer op de pop-toer. Met The Ultimate BeeGees Arcade. En als afsluiting Flash Dance.

Voorzitter Theo van Vuuren bedankte dirigent Casper Braafhart, de stichting Zandse Kerk en de vrijwilligers voor hun inzet en wenst iedereen wel thuis.