Afbeelding

Kan ik er wat aan doen?

HUISSEN - Schuld en vergeving. Dat is de rode draad bij drie filmavonden in de protestantse kerk in Huissen. De eerste film heet ‘La fille inconnue’, van Luc en Jean-Pierre Dardenne (Belgie, 2016). Een jonge vrouwelijke arts Jenny doet niet open wanneer na sluitingstijd aangebeld wordt. Een paar dagen later wordt ze bezocht door de politie, die zegt dat de jonge migrante die aanbelde dood is aangetroffen.

Jenny raakt verstrikt in haar schuldgevoel en begint een zoektocht om in ieder geval de naam van de migrante te vinden. Als arts heeft ze geleerd dat je - om een goede diagnose te stellen - jouw emotionele betrokkenheid moet uitschakelen. Maar lukt dat als iets jou zo persoonlijk raakt? Een menselijk drama met politieke weerhaakjes: hoe verantwoordelijk (schuldig) zijn wij voor de dood van deze migrante? Jenny zoekt naar een antwoord tussen goe òf fout, trouw aan jezelf zijn òf ingaan op de nood(vraag) van de ander. Ons leven verloopt echter niet volgens zo’n zwart-wit schema. De broers Luc en Jean-Pierre Dardenne zijn er opnieuw in geslaagd om in een film de gelaagdheid en complexiteit van deze vragen in een filmverhaal te verbeelden. Donderdag 6 februari 2020, 19.30 uur. Raadhuisplein 35. Vrije toegang.

Ook op 12 maart en 23 april films met als thema schuld en vergeving. Op 12 maart ‘Manchester by the sea’ en op 23 april ‘Secret Sunshine’.

Kerkdienst Protestantse Gemeente Huissen, zondag 2 februari 2020,10.00 uur, ds. Jan ter Avest, Rheden. Ook op vrijdagmiddag tussen 14 en 16 uur is de kerk open voor koffie/thee/gesprek. Graag tot ziens.