Pruimenhof Bemmel.
Pruimenhof Bemmel.

Project Noaberschap: eclatant succes in Pruimenhof Bemmel

BEMMEL - Het begon allemaal met onvrede van aanwonenden over het onderhoud door de gemeente van de Pruimenhof. De gemeente, vond men, verzaakte zijn plicht van goed onderhoud. De hof gaf allengs in toenemende mate de aanblik van een wilde weide. Na enkele verzoeken aan de gemeente daaraan iets te doen hoorde men op de hof van het bestaan van het Project Noaberschap.

Doelstelling van dat project was: de bewoners in een straat of aan een plein meer naar elkaar te laten omzien. Eén en één was al snel twee en door de bewoners werd bij de projectleiding eind 2018 een aanvraag ingediend voor het opknappen en herinrichten van de Pruimenhof. Na een gesprek met de gebiedscoördinator van de gemeente bleek al snel dat er behoefte was aan een totaal renovatieplan van de hof. In goed overleg met de bewoners werd een plan ter tafel gelegd dat voorzag in algehele renovatie. Naast nieuwe banken en een jeu de boules-baan moest ook het geheel worden afgegraven en voorzien van een nieuwe grondlaag. Bovendien was bestrating nodig en een aantal bloembakken. Dat alles betekende een forse toename in de kosten. Het Project Noaberschap, de Wijkraad Klaverkamp en de gemeente Lingewaard tekenden samen voor de meerkosten. Bovendien zijn de bloemen door de omwonenden van de hof zelf verzorgd. Zo is met gezamenlijke inspanning in december De Pruimenhof prachtig gerenoveerd, zoals op de foto te zien is. Al met al kunnen we terugzien op de uitvoering van een geslaagd deelproject Noaberschap in de gemeente Lingewaard. De bewoners zijn iedereen die daaraan een bijdrage geleverd heeft, erg dankbaar.

Mantelzorgcafé Lingewaard

HUISSEN - Op woensdag 19 februari is het volgende mantelzorgcafé met als thema: Mantelzorg en voeding.

Voeding is een noodzakelijk iets waar we niet altijd bij nadenken. Voeding heeft echter een grote invloed op onze gezondheid, zeker ook wanneer je ouder wordt of ziek bent. Ilse Hendriks, diëtiste bij La Vita Sana Voedingsadviesbureau, zal deze middag ingaan op het belang van goede voeding. Ondervoeding is een veel voorkomend probleem in Nederland, zowel bij gezonde als bij zieke mensen. Wat betekent gezond en voldoende eten als je ziek of dementerend bent, waar kun je als mantelzorger op letten met betrekking tot de signalering van ondervoeding en waar kun je naar toe voor hulp en advies. Uiteraard is er na afloop voldoende ruimte voor het stellen van vragen.
De link naar de website: https://www.dietist-lavitasana.nl.

"Bent u mantelzorger en vindt u het fijn om met anderen van gedachten te wisselen over dit thema dan bent u van harte welkom. De middag duurt van 14.00-16.00 uur en vindt plaats in het Dominicanenklooster Huissen, Stadsdam 1 in Huissen. Deelname kost 2,00 euro.

Aanmelden kan via het SWL Steunpunt Mantelzorg; meldpunt@swlingewaard.nl of 088 2552555 of via Anske van Spanje, vrijwillige coördinator 026 3254569.