(foto: Kim Brugman)
(foto: Kim Brugman) Foto: kim brugman

Klikgebit,

prothese op implantaten

ARNHEM - Heeft u last van een loszittende prothese? Is een rebasing waarbij wij een laagje in uw prothese leggen, zodat de prothese weer vaster gaat zitten, geen oplossing meer? Dan is wellicht een klikgebit een oplossing voor u.

Veel mensen weten niet dat een klikgebit, een prothese die men kan klikken op twee implantaten, grotendeels vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Een klikgebit kan een uitkomst zijn voor mensen waarbij de prothese in de onderkaak of bovenkaak heel erg los is gaan zitten en waarbij dat meestal komt door een geslonken kaak. Indien er weinig kaakbeen overgebleven is, zijn implantaten in de onderkaak of bovenkaak een zeer goede oplossing.

"Wij werken samen met diverse implantologen. Wij sturen u door naar een implantoloog, waar het uiteindelijke plaatsen van de implantaten maar een half uur tot drie kwartier duurt. In de meeste gevallen hebben de patiƫnten geen problemen achteraf van het plaatsen van de implantaten en zijn zij zeer tevreden over het eindresultaat. In sommige gevallen ontstaan er wel problemen bij mensen die veel roken. Nadat de implantaten bij de implantoloog zijn geplaatst komt u terug bij ons in de praktijk waar wij een passende klikprothese op de implantaten voor u kunnen gaan vervaardigen."

Uw glimlach is onze zorg! Wilt u meer informatie dan kunt u altijd vrijblijvend een afspraak bij ons maken.

Tandprothetische Praktijk Primi Dentes, Paul Krugerstraat 2, Arnhem; 026 8484887, www.primidentes.nl.