Afbeelding
Foto:

Sportcafé De Bongerd

wint Nederlandse Horeca Prijs

BEMMEL - Sportcafé De Bongerd is verkozen tot beste café van de gemeente Lingewaard en als tweede in Gelderland. Op maandag 20 januari neemt exploitant Jan Groot Antink de prijs in ontvangst. Dit gebeurt tijdens het Award Festival in Aalsmeer. Om iedereen te bedanken geeft hij die maandagavond een borrel in zijn café.

Jan Groot Antink werd in 2013 exploitant van sporthal De Bongerd en staat sindsdien achter de bar in het bijbehorende café. Groot Antink: "Het contact met mensen, sport en de organisatie vond ik erg leuk. Ik kom uit de in- en exportwereld en daarvoor reisde ik veel. Ik wilde ooit nog iets dichterbij huis voor mijzelf beginnen en dat mondde uit in het exploiteren van sporthal De Bongerd."

De Bongerd is de thuishaven van onder andere volleybalvereniging Kidang, zaalvoetballers van SCB en Jonge Kracht, basisscholen en diverse andere gebruikers. "Er hangt altijd een ontspannen en gezellige sfeer. Iedereen is welkom en komt daardoor graag naar het sportcafé", vertelt Groot Antink. "De teams die zelfs vanaf buiten Bemmel hier komen sporten, blijven vaak het langste hangen in het café."

Groot Antink had niet verwacht dat hij zou winnen. "Elke ondernemer doet zijn best. Je moet denk ik een grote gunfactor hebben en daarnaast ook nog iets presteren. De mensen die daarvoor gestemd hebben, wil ik hartelijk bedanken." Om dit samen te vieren, is het sportcafé De Bongerd maandagavond 20 januari geopend van 20.30 tot 22.30 uur voor alle gebruikers, vrienden en bekenden voor een gezellig samenzijn, een lekkere borrel en een hapje. Allen tot dan.