Meeuw. (foto: Gijsbert Peelen SLN)
Meeuw. (foto: Gijsbert Peelen SLN)

Stuintocht in Lingewaard

Wintervogels in de Gendtse polder

GENDT - Erg streng zijn de winters de laatste jaren niet, maar het is in Noord- of Centraal- Europa altijd kouder dan bij ons. Veel vogelsoorten overwinteren dan ook hier. Zoals kol- en brandganzen, grote zaagbekken, nonnetjes, kramsvogels en koperwieken. Soms zien we de zeldzame roodhalsgans of zelfs de middelste zaagbek.

Op zondag 19 januari kan een ieder mee de Gendtse polder in met natuurgidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk. De excursie start om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. "We struinen dan langs de kleigaten, waar we hopelijk de nodige watervogels zullen zien. Met wat geluk vliegt er een vis- of zeearend over. Onderweg speuren we naar activiteiten van reeën en bevers. Een ding is wel zeker, er is altijd wat te beleven in de natuur. Tip: trek laarzen of stevig schoeisel aan en neem een kijker mee."

Deze tocht is niet geschikt voor minder-validen. Kinderen zijn welkom vanaf zes jaar. Vanaf 13.45 uur verzamelen bij steenfabriek Rodruza in de Gendtse polder, waar de Polderweg de bocht maakt en langs de Waal verder gaat. Kosten deelname: volwassenen drie en kinderen 1,50 euro. Aanmelden is niet nodig. Informatie: Gijsbert Peelen 06 10864179 of info@lingewaardnatuurlijk.nl.