Sabina van de Wissel, eigenaresse van Sabiens Schuurtje is aanwezig op het Healthy en Lifestyle Event. Foto: Nina Elbers
Sabina van de Wissel, eigenaresse van Sabiens Schuurtje is aanwezig op het Healthy en Lifestyle Event. Foto: Nina Elbers Foto:

Op zoek naar je eigen stijl

De Wijkern organiseert eerste Happy en Healthy Lifestyle Event

LOO - Geluk en een gezonde leefstijl. Dat zijn de pijlers van het Happy en Healthy Lifestyle Event dat op zondag 1 december plaatsvindt in Loo. Op die dag kunnen geïnteresseerden zich laten informeren, adviseren en workshops volgen bij verschillende ondernemers op dit gebied.

Nadat vorig jaar een leefstijlevenement nog niet goed te realiseren was besloot de WijKern, het Sociaal Centrum voor Ontmoeting & Activiteit in Duiven, het dit jaar opnieuw te proberen. En met succes: zondag 1 december 2019 vindt van 11.00 tot 17.00 uur het Happy & Healthy lifestyle Event plaats in Zalencentrum Berentsen in Loo. De dertig aanwezige stands worden bezet door een grote verscheidenheid aan ondernemers en freelancers uit de regio. Enkele deelnemers zijn: Beauty by Oriflame, Creatieve Coaching, De Helende Roos, One Moment a day, Reiki Praktijk Duiven, WeightWatchers en Your Travel. Tijdens het event worden er ook een paar kleine workshops gegeven, zoals 'stippen op keramiek' door Creatief Stippen. Natuurlijk kunnen bezoekers tijdens hun rondgang ook even uitrusten. Het team van Zalencentrum Berentsen zorgt voor gezonde broodjes en andere consumpties. Het Lifestyle Event is voor jong en oud. De entree bedraagt 3,50 euro.

De zaal wordt ingericht met routes naar uiteenlopende onderwerpen, uiteraard wel allemaal leefstijl gerelateerd. Er zijn twee hoofdthema's, namelijk: happy en healthy.

Bij het thema happy kan men bijvoorbeeld denken aan reizen, kunst, literatuur en fashion. Op deze route staat ook de ondernemer van Sabiens Schuurtje. Eigenaar Sabina van de Wissel is haar eigen onderneming gestart met betaalbare damesmode van maat 36 t/m 52. Ze vertelt: "Ook fashion is een onderdeel van lifestyle. Het heeft alles te maken met hoe je je voelt. Een goede outfit draagt bij aan je zelfvertrouwen. Dat is een belangrijk onderdeel van een goede en gezonde lifestyle."

Bij het thema healthy gaat het onder andere om yoga, geestelijke gezondheid, massagepraktijken en voedingsdeskundigen. Ook is Cosmed Huidkliniek aanwezig met voorlichting over huidverzorging, verbetering, verjonging en make-up. Daarnaast is het mogelijk om een huidanalyse op maat te ontvangen via een huidcamera. De laatste tijd is er steeds meer aandacht voor allerlei leefstijlen en wordt er veel gesproken over wat nu het beste is. Marika Biacsics, voorzitter van De WijKern, vertelt: "Het is een trend dat mensen zich steeds bewuster worden van het milieu, maar ook van hun eigen lijf en leven. Er zijn verschillende leefstijlen en dat kan voor iedereen anders zijn. Of je nu één keer per week sport of vier keer per week, dat is voor iedereen een persoonlijke keuze. We organiseren het event, zodat mensen zich kunnen oriënteren op wat er allemaal mogelijk is. Ik heb er veel zin in om samen met andere bestuursleden en vrijwilligers een geslaagde dag te verzorgen. We hopen natuurlijk dat we veel bezoekers mogen ontvangen en dat ze het erg naar hun zin zullen hebben."