Drie genomineerden: vanaf links Daan Dijkstra, Tani Joosten en Frank Futselaar. Foto’s: Sjoerd Geurts
Drie genomineerden: vanaf links Daan Dijkstra, Tani Joosten en Frank Futselaar. Foto’s: Sjoerd Geurts Foto:

Liemerse Sportprijs zet sporters in het zonnetje

LIEMERS - De nominaties voor de Liemerse Sportprijs zijn bekend. Toptennisser Wesley Koolhof uit Duiven strijdt in de klasse Sportman van het jaar met Westervoorter Frank Futselaar (atleet) en Didammer Enrico Lacruz om de titel.

De tweede editie van de Liemerse Sportprijs wordt op woensdag 11 december gehouden.

Na het succes van vorig jaar trekt de sportieve karavaan dit keer naar Zevenaar, waar Kunstwerk! Het Musiater het decor vormt voor de verkiezingsavond. De Liemerse Sportprijs zet sporters die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben verricht in het zonnetje. Het is een initiatief van regiocampagne De Liemers Helemaal Goed in samenwerking met de Liemerse gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar en de sportredactie van dagblad De Gelderlander. De eerste editie vorig jaar in De Ogtent in Duiven trok ruim 300 bezoekers.

Hoofdgast is dit keer De Graafschap-trainer Mike Snoei uit Didam. Snoei strijdt nu met de Superboeren om de titel in de Keuken Kampioen Divisie en was eerder trainer van Vitesse. De geboren Rotterdammer speelde in zijn actieve carrière voor Feyenoord, Excelsior en Sparta. Snoei reikt net als de Liemerse Sportwethouders enkele prijzen uit. Een band van het Candea College in Duiven zorgt voor de muzikale omlijsting, terwijl leerlingen van zowel het Liemers College als Candea College ook op andere fronten een bijdrage leveren aan de avond. Er zijn diverse categorieën waarin prijzen worden uitgereikt. Naast de sportmannen zijn in de categorie Sportvrouw genomineerd: springruiter Tani Joosten (Zevenaar), atlete Bregje Sloot (Lobith) en rugby speelster Willemijn ter Avest (Zevenaar). In de categorie Talent zijn genomineerd hockeyster Bo van Kempen (Zevenaar), turner Kasper Wiendels (Groessen) en korfballer Daan Dijkstra (Duiven). In de categorie Aangepaste sporter zijn genomineerd zwemster Esmee Anne de Meulmeester (Giesbeek) en para-amazone Demi Vermeulen (Zevenaar). In de categorie Coach zijn genomineerd volleybalcoach Erik Reitsma (Westervoort), tenniscoach Marco Kroes (Duiven) en atletiekcoach Titus Fierkens (Zevenaar).

In de categorie Sportteam zijn genomineerd voetbalteam Sportclub Doesburg 1, zeilteam WSV Giesbeek en de dansers van D-UNIT Dancecrew (Liemers). Op de website www.liemersesportprijs.nl zijn alle genomineerden met hun prestaties terug te vinden. Via die website kan ook gestemd worden. Binnen een dag nadat de stemming was geopend. waren er al 2.500 stemmen uitgebracht. Uiteindelijk worden de publieksstemmen gecombineerd met het oordeel van de vakjury. Het totaal levert de winnaars in de diverse klassen op. De verkiezingsavond begint op 11 december om 20.00 uur. De zaal gaat om 19.30 uur open.