Alle betrokkenen luisteren aandachtig naar Wessel Haverkamp (Champion op trui) die tijdens de laatste vergadering verslag uitbrengt van zijn zwemmarathon en de groep blij maakt met de opbrengst van 4000 euro. (foto: Anno Koning)
Alle betrokkenen luisteren aandachtig naar Wessel Haverkamp (Champion op trui) die tijdens de laatste vergadering verslag uitbrengt van zijn zwemmarathon en de groep blij maakt met de opbrengst van 4000 euro. (foto: Anno Koning) Anno Koning

Leerlingen Liemers College gaan bouwen in Guatemala

ZEVENAAR - Zes leerlingen van het Liemers College gaan in februari 2020 naar Guatemala om daar in het kader van de LCAward deel te nemen aan een bouwproject voor de meest kansarme gezinnen in Guatemala.

Door Piet van Breukelen

De projectgroep Guatemala, bestaande uit Teun Roos, Sidar Yilmaz, Indy Slagmeulen, Cas van Herpen, Jikke Derksen, Max Nabuurs en de begeleiders Jan van den Heuij en Anno Koning, ging daarom vorige week naar Soest om daar het 15 jarig jubileum mee te vieren van de Stichting Constru Casa. Deze stichting zet zich in voor arme gezinnen om die hoop te geven op een betere toekomst. De leerlingen kregen de gelegenheid zich te presenteren en gaven aan dat zij aan het einde van hun schoolcarrière in aanmerking willen komen voor de Liemers College Award en dat zij het maatschappelijke deel van die award willen uitvoeren in Guatemala.

Wesselhuis

Inmiddels heeft de groep via allerlei acties al veel geld bijeen gebracht (de reis is al geboekt en betaald) en zullen er nog meer acties volgen. Het leeuwendeel van het geld werd binnengehaald door Wessel Haverkamp, die tijdens de bijeenkomst terecht in het zonnetje werd gezet. Met zijn zwemtocht van 25 km over de Oude IJssel zwom hij liefst 4000 euro bij elkaar en aangezien dat ongeveer de prijs is van een te bouwen huis, krijgt het huis dat deze groep gaat bouwen zijn naam: 'Wesselhuis'. De stichting Constru Casa is blij met de steun uit Zevenaar en blijft nauw betrokken bij het project.