Links voorzitter Taco Jansen met de gesponsorde rolstoel en rechts Bjorn Freriks Basketbalvereniging Pigeons. (foto: Pigeons Basketbal)
Links voorzitter Taco Jansen met de gesponsorde rolstoel en rechts Bjorn Freriks Basketbalvereniging Pigeons. (foto: Pigeons Basketbal) Pigeons Basketbal

Handicap NL-Fonds Gehandicaptensport

steunt Pigons On Wheels

DUIVEN - Inmiddels is rolstoelbasketbal een gewoon onderdeel van basketbalvereniging Pigeons. Terugkijkend is het verbazingwekkend hoe snel het ging van niets naar een team dat speelt voor het kampioenschap. Een succes dat niet tot stand kon komen door de enthousiaste steun van veel sporters, instellingen en bedrijven.

Zo stond Fonds Gehandicaptensport - Handicap NL, Pigeons met raad en daad bij. De laatste daad is het verstrekken van een subsidie voor de aanschaf van een sportrolstoel voor een jeugdige speler. Vorig seizoen probeerde Pigeons On Wheels ook een jeugdteam op te zetten. Daarvoor was wel belangstelling, maar uiteindelijk te weinig om een team mee op te zetten. Toch besloot Pigeons een sportrolstoel aan te schaffen voor een wat ouder jeugdlid, dat mogelijk nog aansluiting kan vinden bij het seniorenteam. Dat is mogelijk dankzij de subsidie van Handicap NL - Fonds Gehandicaptensport.