In de pauze van het concert gaven Luuk van Zelst (r)  Laura Stokman, Lieke Mulder en Vera van Eck (vlnr) een presentatie van hun project in Namibië. (foto: Jan van den Heuij)
In de pauze van het concert gaven Luuk van Zelst (r) Laura Stokman, Lieke Mulder en Vera van Eck (vlnr) een presentatie van hun project in Namibië. (foto: Jan van den Heuij)

Succesvol benefietconcert

voor Namibië

ZEVENAAR - In het kader van de LCAward organiseerden vijf leerlingen van het Liemers College (Luuk van Zelst, Lieke Mulder, Laura Stokman, Vera van Eck en Elisa Meijles) een benefietconcert door de drumfanfare Sint-Anna om geld bijeen te brengen voor een project in Namibië. Met bijna 1400 euro was de groep heel blij en tevreden.

Door Piet van Breukelen

De vijf klasgenoten van havo 4 willen in oktober 2020 twee weken naar Namibië om daar in Otjiwarongo (ten noorden van de hoofdstad Windhoek) een project te verwezenlijken dat in het teken staat van het verbeteren van de leefomstandigheden. Op de eerste plaats voor de leerlingen van The Primary School (basisschool) Outjo in Otjiwarongo. De begeleiders Anno Koning en Jan van den Heuij hebben hierover al contact gehad met het gemeentebestuur van Otjiwarongo om te overleggen wat haalbaar is.

Kostbaar project

Er is veel geld nodig voor dit project en als jeugdige trompettist van de drumfanfare Sint-Anna kreeg Luuk direct alle medewerking van dirigent Harald Franken en de vereniging. De bezoekers kwamen niet alleen luisteren naar muziek met een Afrikaans tintje, maar ze konden ook genieten van een wervelende turn- en dansshow van gymvereniging Thor-Zwaluwen. De entree was gratis, maar dankzij de opbrengst van de bar en een loterij, waarvoor een aantal Zevenaarse bedrijven gratis prijsjes beschikbaar hadden gesteld, kwam er het nodige geld in het laatje. Natuurlijk willen de jongelui met hun project in aanmerking komen voor een gouden LCAward, maar op de eerste plaats komen ze in actie voor de ontwikkeling van een dorp in Namibië.