Paul Koning.
Paul Koning. Foto:

AOV voor zzp'ers: wel of niet?

ZEVENAAR - Het Pensioenakkoord 2019 raakt vrijwel iedereen. Voor zzp'ers betekent dit onder andere dat ze gemakkelijker deel kunnen nemen aan een pensioenregeling. Een andere belangrijke verandering is de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering' (AOV).

Veel zzp'ers geven aan dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering veel te duur is. 'Natuurlijk hoop je dat je als ondernemer geen gebruik hoeft te maken van een dergelijke verzekering. Ik raad zzp'ers toch aan om een dergelijke verzekering af te sluiten', zo geeft Paul Koning aan. 'Je moet er toch niet aan denken dat je je gezin niet meer kunt onderhouden?'

Volgens Paul Koning zijn er voldoende mogelijkheden om de juiste arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten, passend bij de situatie van de ondernemer. 'Belangrijk is om eerst een risico inventarisatie te maken om naar de financiƫle situatie te kijken. Met dit als basis kunnen we op onderstaande punten een advies samenstellen:

- In welke gevallen heb ik een uitkering nodig?

- Welke periode kan/wil ik overbruggen?

- Tot wanneer heb ik de uitkering nodig?

Op basis van de uitkomsten gaan we op zoek naar een passende dekking. Hierbij zoeken we dan de beste verzekeraar uit. Een AOV sluit je af voor de lange termijn en moet minimaal voorzien in een basis leefstijl, meer is luxe. Een goede AOV is een maatwerkverzekering. Ik raad ondernemers dan ook aan om regelmatig, bijvoorbeeld eenmaal per jaar, het pakket met ons door te nemen en aan te passen als dat noodzakelijk is. Onze medewerkers denken graag met u mee. Ons vak is u te adviseren over de risico's die u loopt en hoe u deze op de juiste manier af kunt dekken. Goedkoop is ook hier vaak duurkoop.' Laat u gerust eens door ons adviseren.

Koning Financiƫle Diensten, Voltastraat 9, Zevenaar; 0316 527925; www.koningfd.nl.