Ballon
Ballon onbekend

Programma Filmhuis Didam

Ballon
Maandag 25 november om 20.00 uur.
Ballon is het waargebeurde verhaal van twee families die, ten tijde van de Koude Oorlog, in een race tegen de klok alles op alles zetten om van Oost- naar West-Duitsland te vluchten. De historische thriller toont een van de meest spectaculaire ontsnappingen in de geschiedenis. Het is 1979 en in de toenmalige Duitse Democratische Republiek verlangen twee families naar vrijheid en een betere toekomst. Ze bedenken een gewaagd plan om met een zelfgemaakte luchtballon naar het Westen te vluchten.

Fisherman’s Friends
Vrijdag 29 november en maandag 2 december om 20.00 uur.
Fisherman’s Friends is een hartverwarmende film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een groep vissers uit Cornwall die met zeemansliederen onverwacht de hitlijsten van Engeland bestormt. Als de bijdehante Danny, een muziekproducent uit Londen, met zijn collega’s in Port Isaac is voor een vrijgezellenfeest, ziet hij de Fisherman’s Friends op de kade zingen en wordt hij gegrepen door hun optreden.

La Promesse de l’Aube
Vrijdag 6 december en maandag 9 december om 20.00 uur.
Een moeilijke jeugd in Polen, pubertijd in het zonnige Nice, studentenjaren in Parijs en een harde pilotentraining tijden WOII…Romain Gary leefde een uitzonderlijk leven. Zijn hunkering naar avontuur en de droom om een beroemd schrijver te worden, dankte hij aan zijn moeder Nina. Hij werd een van Frankrijks grootste auteurs van de twintigste eeuw.

Filmhuis Didam, Meulenvelden, Waverlo 2 Didam.
Meer informatie over films of het filmhuis en reserveren: www.filmhuisdidam.nl.

Fisherman's Friends. (foto: Rob Youngson)