Afbeelding

Open Dagen bij

Houtenbeeldenatelier Will Schropp

DUIVEN - Traditioneel heeft het houtenbeeldenatelier van Will Schropp, op Rijksweg 62 in Duiven, weer open weekenden. Deze keer op 23 en 24 november en vervolgens op 30 november en 1 december.

Hoewel de plannen om de boerderij te restaureren vaste vormen aannemen, worden er in het atelier nog steeds volop houten beelden gemaakt. De tuinbeelden staan tussen de gekleurde herfstbladeren vóór het atelier. De andere beelden staan binnen waar de kachel brandt. Naast beelden van de bekende Nederlandse houtsoorten als taxus en walnoot, zijn er ook schalen te zien van de apenboom, een boom waarvan je niet zou verwachten dat het hout zo bijzonder is. De serie beelden van het duizenden jaren oude zwarte moereik is ook weer uitgebreid. En er zijn zelfs een paar beelden waar hout in is verwerkt uit gezonken schepen, de belangstelling daarvoor was, bij tentoonstellingen in de buurt van Frankfurt, opvallend.


Tijdens de open dagen is het atelier te bezoeken van 11:00 tot 17:00 uur. Meer informatie staat ook op www.houtenbeelden.nl.