Fragment heren 1 tegen Red Giants. (foto: Basketiers '71)

Eerste zege heren Basketiers '71 is een feit

ZEVENAAR - Zaterdag 9 november moest het gebeuren. De heren van de Basketiers ‘71 stonden nog op nul zeges uit zeven wedstrijden dit seizoen. De Red Giants uit Meppel waren de tegenstander. De Basketiers begonnen overweldigend. Na het eerste kwart was de stand 19-5 voor de mannen uit Zevenaar.

De wedstrijd werd erg fysiek waarbij de scheidsrechters veel toelieten. De ruststand werd bereikt met een stand van 30-15. Na de pauze werd de tegenstander uit Meppel sterker en door het missen van de kansen aan de zijde van de Basketiers werd het nog spannend. Via 42-26 na het derde kwart werd de eindstand uiteindelijk 56-45. De eerste zege van het seizoen is een feit en dat smaakt naar meer.

Deze zaterdag speelden zowel de Dames 1 als Dames 2 een uitwedstrijd tegen respectievelijk de Uitsmijters en Trajanum. Beide damesteams verloren helaas. 60-43 en 62-42. Voor heren 2 stond een uitwedstrijd tegen Challenge op het programma. Zij verloren met 89-45 in Beuningen.

Vier jeugdteams speelden dit weekend thuis. U12-1 won ook zijn zevende wedstrijd dit seizoen. Dit keer werd Batouwe met 51-26 verslagen. De beide U14 teams speelden een heuse derby. Zij vochten in Heerenmaten onderling om de zege. De meiden van de U14-1 trokken uiteindelijk aan het langste eind en wonnen met 31-62. hun derde zege van het seizoen. Tot slot vocht de U16 tot het laatste moment voor de zege tegen BCE uit Ede. Uiteindelijk werd met 33-45 verloren.