Afbeelding
Foto:

Open Huis in kerstsfeer

bij biologisch restaurant Heerlijckheid Herwen

HERWEN - Op zondagmiddag 22 december van 12.00 tot 17.00 uur houdt biologisch restaurant Heerlijckheid Herwen een Open Huis in kerstsfeer met proeverij, heerlijke hapjes en drankjes, kookdemo, live muziek, levende kerststal, kunstexpositie en biologische markt. Kortom een gezellige kerstmiddag voor jong en oud.

Heerlijckheid Herwen is een biologisch restaurant, eko- gecertificeerd, en gevestigd in een karakteristieke boerderij in Herwen. Bij Heerlijckheid Herwen wordt heerlijk en eerlijk gekookt. Het restaurant verbouwt achter de boerderij haar eigen groente of koopt deze zo veel als mogelijk bij biologisch gecertificeerde leveranciers in de regio. De keuken van het unieke restaurant is wekelijks geopend op vrijdag en zaterdag vanaf 17.00 uur en verder op reservering. Regelmatig worden er ook speciale activiteiten georganiseerd op de boerderij.

Naast het gebruik van biologische ingrediƫnten, probeert het restaurant ook op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen zich te onderscheiden. Het EKO-keurmerk stimuleert je verder te ontwikkelen en extra activiteiten te ondernemen om duurzaamheid te bevorderen op het gebied van gezondheid, ecologie, sociaal en zorg. Heerlijckheid Herwen vindt het belangrijk om naast lekker en eerlijk te koken, ook voorlichting te geven over keuzen die gemaakt wordt ten behoeve van de wijze waarop wordt gekookt en met welke ingrediƫnten, hoe bewust wordt gekeken naar het gebruik van schoonmaakmiddelen, naar energie reductie, naar gescheiden afvalinzameling en vermindering van afval en voedselverspilling. Heerlijckheid Herwen wil ook een goede buur zijn en een rol spelen in de samenleving, neemt initiatieven of steunt deze op het gebied van duurzaamheid, behoud natuur en educatie biologische voeding en organiseert activiteiten waar mogelijk. Zo was de Heerlijckheid in september pleisterplaats tijdens het 3 Oever Festival en wordt nu de kerstactiviteit aan het programma toegevoegd. Heerlijckheid Herwen is aan de Molenstraat 9 in Herwen.