Freddie Mercury. (foto: Nick Delany)
Freddie Mercury. (foto: Nick Delany) Nick Delany

Programma Filmhuis Didam

Bohemian Rhapsody
Vrijdag 4 januari 20.00 uur, zondag 6 januari 14.00 uur, maandag 7 januari 20.00 uur.
Een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld.

First Man
Neil Armstrong, de eerste mens op de Maan.
Vrijdag 11 januari 20.00 uur.
Het boeiende verhaal van de NASA-missie die als doel had mannen naar de maan te sturen, in de periode van 1961 tot en met 1969. Deze indringende vertelling laat zien wat astronaut Neil Armstrong en heel Amerika er voor over hadden om één van de gevaarlijkste expedities in de geschiedenis een succes te laten worden.

Wad
Overleven op de grens van water en land.
Maandag 14 januari 20.00 uur.
Documentaire van Ruben Smit over dit unieke Nederlandse natuurgebied en al zijn bijzondere natuurfenomenen onder en boven water, in elk jaargetijde. Een film die het ecosysteem van het waddengebied in beeld brengt als nooit te voren.

Todos lo Saben
´Everybody Knows´, met Penélope Cruz en Javier Bardem
Vrijdag 18 januari 20.00 uur.
Een spannende film waarin de verhoudingen binnen een Spaanse familie op scherp worden gezet. Laura en haar gezin reizen vanuit Buenos Aires terug naar haar geboortedorp in Spanje voor een huwelijk. De bruiloft is een grote reünie met de hele familie, dorpsvrienden en haar oude liefde Paco. Wanneer het feest ruw verstoord wordt door de verdwijning van Laura's dochter, staat het leven van de Spaanse familie op z'n kop.

Neil Armstrong
Wad, overleven op de grens van water en land
Todos lo Saben