Aron Sanders. (foto: Henk Buiting)
Aron Sanders. (foto: Henk Buiting)

Aron Sanders jongste

tafeltenniskampioen van Montferland

DIDAM - De getalenteerde tafeltennistweeling, Aron en Daan Sanders, nam 20 december als 15-jarigen deel aan het kampioenschap van Montferland in de A-klasse. Beiden, oud-spelers van Relax uit Didam, spelen vanaf de voorjaarscompetitie in de landelijke A-klasse Junioren.

Met 34 deelnemers was de speelzaal van DSV-Relax goed gevuld. Er werd sportief gestreden op vier niveaus. Op dit kampioenschap waren de A-spelers verdeeld over twee poules. Ondanks hun jeugdige leeftijd waren Aron en Sander samen met hun vader Theo Sanders en Donovan Willemse favoriet voor de titel. Nadat de tweeling hun poules hadden gewonnen moest Sander in de kruisfinale buigen voor Donovan Willemse, die daarmee een 'brother-act' voorkwam, omdat in de andere kruisfinale Sander korte metten maakte met vader Theo.

De finale tussen Donovan en Aron ging twee games gelijk op, maar daarna was Aron toch steeds net de betere. Met een 3-1 overwinning kroonde de 15-jarige zich tot de jongste kampioen van Montferland, een titel die vanaf 2005 te winnen is. In de andere klassen hadden veel wedstrijden een spannend verloop. Daardoor eindigden veel spelers gelijk, waarbij het onderling resultaat, het aantal gewonnen games of zelfs het aantal gescoorde punten moest bepalen wie verder ging naar de finaleronde.

Eindstanden

Groep A: 1) Aron Sanders, 2) Donovan Willemse en 3) Daan Sanders

Groep B: 1) Siran Mammedkhanov, 2) Rico Berendsen en 3) Johan Scholtens

Groep C: 1) Dick Schuurman, 2) Henk Steinvoort en 3) Jesper Rutjes

Groep D: 1) Henk den Otter, 2) Eef Wigman en 3) Maikel Wenting