De Lantaern begint vroeger!

ZEVENAAR - Muziekcafé De Lantaern in Zevenaar vervroegd per 1 januari de aanvangstijd met een half uur. Het eerste concert in het nieuw jaar, dat van Trio Sandra Vanreys op 5 januari, zal om 20.30 uur beginnen.

‘Waarom beginnen jullie pas om 21.00 uur met de live optredens’? Is de laatste jaren een veel gehoorde klacht van de bezoekers van Muziekcafé De Lantaern. Laat beginnen betekent ook laat eindigen. Vaak gebeurde het dat een groot deel van het publiek al opstapte met de kreet: ‘Het is mooi geweest’, voordat de optredens afgelopen waren. Het lijkt zo makkelijk. Gewoon de aanvangstijd een half uurtje vervroegen.

Maar niets is minder waar. Het zit namelijk zo. Muziekcafé De Lantaern huurt iedere zaterdagavond vanaf 19.00 uur de ruimte van Caleidoz. Dan moet de ruimte omgebouwd worden van bejaardensoos tot Muziekcafé. Dat betekent stoelen sjouwen, tafels verzetten, sfeervol aankleden enzovoort. Ook de bar moet worden omgezet van Caleidoz naar De Lantaern. Ook moet de techniekkast worden aangesloten en de monitoren en microfoons op het podium gezet worden met aansluitend een soundcheck. Dit alles vergt tijd. Veel tijd. Eerder beginnen met de optredens betekent eerder aanwezig zijn voor de vrijwilligers. En dat was tot nu toe altijd wel een dingetje. Maar het is gelukt. Vanaf 1 januari starten de optreden om 20.30 uur. Graag tot ziens in De Lantaern!