Veel contacten tijdens werkdagen. (foto: Algemene Hulpdienst Elst)
Veel contacten tijdens werkdagen. (foto: Algemene Hulpdienst Elst)

Algemene Hulpdienst Elst kijkt terug op vorig jaar

ELST - De Stichting Algemene Hulpdienst Elst heeft onlangs het jaarverslag 2019 uitgebracht. In dat jaar zijn veel contacten onderhouden met (potentiële) cliënten, vrijwilligers en professionele dienstverleners over hulpvragen. Op werkdagen tussen 9 en 10 uur zijn gemiddeld twaalf keer telefonische contacten onderhouden.


Vrijwilligers van de Hulpdienst hebben circa 6.500 maaltijden bezorgd en 676 personen zijn vervoerd naar ziekenhuis, arts, therapeut, supermarkt, familie of andere bestemmingen. Aan de vraag om hulp bij (beperkt) tuinonderhoud en karweitjes in en rond het huis is 168 maal voldaan.

In organisatorisch opzicht is de overgang van een nieuwe leverancier voor maaltijden ‘Tafeltje Dekje’ per 1 april 2019 het meest in het oog springend. Vele jaren en met tevredenheid zijn de maaltijden afgenomen van Attent Zorg en Behandeling. Vanwege wettelijke regelgeving was het niet mogelijk deze dienstverlening voort te zetten. In goed overleg met Attent is gekozen voor Food Connect uit Almelo als leverancier. Zij staan garant voor een gezonde en kwalitatief verantwoorde maaltijd.. Attent is nog steeds een belangrijke partner in het logistieke traject van de maaltijden.

"Wilt u gebruikmaken van de diensten van de Hulpdienst of bent u geïnteresseerd in een vrijwilligersfunctie dan kan op werkdagen tussen 9 en 10 uur telefonisch contact worden opgenomen met de coördinator onder nummer 0481 374926 of per e-mail info@hulpdienstelst.nl."

Het jaarverslag 2019 en verdere informatie is te lezen op https://hulpdienstelst.nl.