De brievenslinger die is afgegeven bij het Witte Huis  in Zetten. Deze foto is niet daar gemaakt. 'Ik, eigenaar, heeft deze foto in de openbare ruimte/ voor mijn huis gemaakt.' (foto: Jolanda Janssen)
De brievenslinger die is afgegeven bij het Witte Huis in Zetten. Deze foto is niet daar gemaakt. 'Ik, eigenaar, heeft deze foto in de openbare ruimte/ voor mijn huis gemaakt.' (foto: Jolanda Janssen)

Help een ander met een brief: ondanks afstand toch samen

OVERBETUWE - Wil je in deze zware tijden ook iets voor een ander doen? Schrijf een brief of maak een tekening. Het eindresultaat komt aan ‘de brievenslinger’. Inmiddels is het eerste deel aangeboden aan bewoners van Het Witte Huis Artemis, woonzorggroep locatie Zetten.


De slinger telt al dertig brieven, afkomstig van alle Zettense generaties. Het mooist zou zijn als deze slinger nog langer wordt. Daarvoor is de hulp van alle inwoners nodig.


Meters houvast
"We werken toe naar een ellenlange sliert van brieven waarmee we houvast kunnen bieden. Met verhalen over jezelf, wensen, gedichten, tekeningen en creatieve werkjes van kinderen. Wilt u ook een brief schrijven voor iemand die u (nog) (niet) kent? Doe mee en laten we er samen voor zorgen dat we heel wat meters met houvast kunnen overhandigen aan de mensen die dat nodig hebben. We denken daarbij vooral aan zorginstellingen en kwetsbare woongroepen. Het hoeft geen lange brief te zijn (maximaal 1 à 4). En natuurlijk is het extra leuk als je de brief voorziet van een foto zodat de bewoner kan zien wie de brief geschreven heeft. Liever niet? Zonder is natuurlijk ook prima.


Hoe doet u mee?
Stuur uw A4 voor 30 april naar jolanda.janssen@fortewelzijn.nl. Via de app kan contact ook: 06-49881091. Ook voor vragen. Handgeschreven brieven en/of tekeningen kunt u gescand aanleveren. In deze tijd zijn we namelijk extra voorzichtig: nadat de brieven digitaal zijn aangeleverd, worden deze uitgeprint, gelamineerd en aan een slinger vastgemaakt. Op dinsdag 5 mei wordt de slinger overhandigd in Zetten."