Afbeelding

Dierengeluiden

'We hebben er een geitje bij!'

HETEREN - Sinds begin april hebben we er een geitje bij. Moeder Kim is bevallen van een jonkie dat op deze foto nog erg klein is, maar al heel goed groeit. Als je wilt, kun je het nieuwe geitje komen bekijken bij de kinderboerderij aan de Uilenburgsestraat in Heteren.


Heel leuk om te zien. Maar ook alleen maar om te zien, want vanwege de corona raken we de dieren niet aan en kijken alleen maar. Het nieuwe geitje is niet het enige dat nieuw is. De geitenwei achter de schuur is ingezaaid en afgezet met het hek tussen de tuin en de wei. Verder zijn alle paadjes met wilgentenen afzetting en houtsnippers gemaakt. Omdat we geen besprekingen meer kunnen houden kunnen we geen bepantingschema maken en hebben voor dit jaar besloten de tuin in te zaaien met vlindervriendelijke planten.

De zaailingen van de haafakkers zijn ook al in de volle grond gezet en verder hebben we allerlei zaden gezaaid om deze zomer in ieder geval een kleurrijke en vlindervriendelijke tuin te hebben. Naar de tuin kun je natuurlijk ook komen kijken, als je goed kijkt zie je hier en daar al wat boven de grond komen. We hopen op een tuin waarin het in de zomer goed wandelen is.