Afbeelding
Foto: KimTerra

Het voorjaar bij Groencentrum ’t Betuwe Hoekje in Elst!

ELST - Het voorjaar bij ons in de kassen is echt begonnen. Kom je de kassen binnengelopen is het eerste wat je ruikt de heerlijke bloesem van de citrussen die volop staan te bloeien! Uiteindelijk zal deze bloesem uitbloeien tot een vrucht. Denk hierbij aan citroenen, mandarijnen, kumquat, sinaasappels en nog veel meer! We hebben nog veel meer mediterrane fruitboompjes of struiken denk hierbij aan vijgen, olijven, mango’s.Voor iedereen hebben we wel wat wils.


Mocht je voorbij de heerlijk ruikende bloesem van de citrussen zijn hebben we nog veel meer hier kom je onder andere potten tegen, potgrond maar ook natuurlijk de mest. De mediterrane soorten planten hebben natuurlijk ook speciale mest nodig, wij geven u hierover graag persoonlijk advies.

Mocht je voorbij de orangeriekuipplanten zijn kom je hele grote bomen/planten tegen dit is namelijk de winterstalling. Wij doen aan winterstalling voor de kuipplanten, niet elke plant kan tegen de vorst en zo kunnen de planten bij ons overwinteren. Deze orangerie kuipplanten beginnen nu mooi uit te lopen hier en daar bloeit er ook al wat.

De moeite waard om hier doorheen te lopen, wij vinden dit dan ook een paradijsje. Deze planten gaan in de maand april/mei weer naar de klant terug. Als laatste waar je in de kas tegenaan loop in de hedera hibernica (klimop) deze kweken wij zelf van klein plantje tot een plant van 2.00 m. Wilt u langs komen, dat kan! Wij geven u graag persoonlijk advies!

Verder houden wij natuurlijk ons ook aan de corona regels. Bij de in/uitgang hebben wij desinfecterende gel en er is voldoende ruimte. Wij zijn dan ook een kleinschalig bedrijf.

Groencentrum 'T Betuwe Hoekje, Wolfhoeksestraat 9, Elst; 0481 372003; www.kwekerijbetuwehoekje.nl.