Drielse Veer tijdelijk uit de vaart

DRIEL - Het bestuur van Stichting Drielse Veer heeft besloten om de veerpont met ingang van morgen (1 april) tot nader order geheel uit de vaart te nemen in verband met de voortdurende coronacrisis.


Bij het nemen van dit weloverwogen besluit heeft het bestuur zowel de schippers van het Drielse Veer als het gemeentebestuur van Renkum geraadpleegd. Mede namens gemeente Overbetuwe en provincie Gelderland lopen de contacten van stichting Drielse Veer namelijk via gemeente Renkum.


De overwegingen die tot het bestuursbesluit zijn de volgende:

• De gezondheid van onze schippers willen wij zo goed mogelijk borgen. Daarom hebben wij naast het overheidsbeleid reeds eerder een aantal eigen aanvullende maatregelen afgekondigd. Het risico van besmetting blijft desondanks groot. Dat hebben wij moeten constateren op grond van de gang van zaken gedurende de afgelopen periode.

• Er zijn veel contactvlakken want het Drielse Veer is een kleine pont, met smalle loopbruggen naar beide veerstoepen. Daarbij komt dat het afrekenen niet altijd contactloos kan en dat de voorgeschreven 1,5 meter afstand met de passagiers niet volledig in acht genomen kan worden.

• Tot op heden was het aantal passagiers beperkt. Omdat het in het voorjaar op de pont drukker zal kunnen worden, wordt het naleven van de regels onuitvoerbaar.

"Via www.drielseveer.nl en Twitter (@DrielseVeer) zullen wij informatie verstrekken over het moment waarop wij de veerdienst weer kunnen hervatten."