DFS te sterk voor WHC: 4-2

OPHEUSDEN - DFS was in een niet al te beste eerste helft de ploeg met het meeste balbezit tegen WHC dat vooral de lange bal speelde en loerde op een tegenstoot.

Nadat Edge overschoot voorkwam doelman Van der Kracht, met een prima reflex, na een goed ingeschoten vrije trap, een achterstand. Daarna verdween een tegenstoot via Gouriye voorlangs. Vijf minuten voor de pauze slingerde Edge een voorzet voor waarnaar deze via een tegenstander voor de voeten van Bokila verscheen die de 1-0 tegen de touwen schoot.

In de tweede helft verscheen Alakmak aan de aftrap als vervanger van de geblesseerde Ilkhan. Al vrij snel in de tweede helft besliste de thuisploeg de wedstrijd in haar voordeel. Na een doorkopbal van Raterink kopte de op dreef zijnde Bokila de 2-0 achter de kansloze doelman Kuiper. Enkele minuten later leverde Alakmak een puike voorzet af op Raterink die de 3-0 binnen kopte. Veertien minuten voor tijd kopte de vrijstaande Post de 3-1 binnen. DFS antwoordde direct via Alakmak die met een fraai streep de touwen liet ritselen, 4-1 WHC deed nog wat terug via Maneschijn die de 4-2 binnenschoof. Vervolgens kregen de bezoekers nog een grote kans op de aansluitingstreffer die gelukkig tegen doelman Van der Kracht werd aangeschoten. Nadat Bokila een mogelijkheid op zijn derde treffer van de middag liet liggen eindigde de wedstrijd in een verdiende 4-2 overwinning voor de koploper.

Opstelling: Jordy van der Kracht, Kerem Cifci (66. Alper Yaldiz), Arjan Goorman, Alexander Lejic, Marijn de Kler, Michael den Heijer, Lorenzo Davids, Jesse Edge, Fatih Ilkhan(46. Furkan Alakmak), Remy Raterink (82. Twan van Stralen), Noƫ Bokila.