Groot Koolwitje.
Groot Koolwitje.

Dierengeluiden

Cheques Overbetuwedoet voor vlindertuin

HETEREN - Binnenkort komen de cheques van Overbetuwedoet weer bij u in de bus. Vorige aflevering hebben wij gespaard voor een ronde bank rond het rondje in het midden van het verharde pad. Zodra wij klaar zijn met het grondwerk (waar we nog best hulp bij kunnen gebruiken) zullen we de bank kopen en plaatsen.


Dan zal ook de Amberboom in het midden wel staan, wat daar omheen moet, daar zijn we nog niet uit. Kruiden zijn leuk en ruiken lekker, maar dan zit je op de bank in het gezoem van de wilde bijen en of dat leuk is, is nog maar de vraag. Nu gaan we voor het hekwerk dat tussen de vlindertuin en de geitenwei moet komen. Wij denken namelijk dat het heel leuk is als je de geiten vanuit de vlindertuin kunt zien, maar dan moet er wel een degelijke afscheiding komen anders houden we geen planten in de vlindertuin meer over.

Mensen die niet automatisch een cheque in hun brievenbus krijgen kunnen deze aanvragen bij regisseur@overbetuwedoet.nl zodat zij ook mee kunnen doen met deze actie van de gemeente.

De vaste vrijwilligers werken iedere zaterdagmorgen in de tuin en aanstaande vrijdag met NLDoet gaan we ook met een grote groep vrijwilligers aan de slag. Het is de bedoeling dat we dan paaltjes maken en in de grond slaan langs de kleine paadjes, zodat we als de wilgen geknot worden meteen kunnen gaan vlechten om deze paaltjes. Hiermee baken we dan de houtsnipper paadjes af. Ja, er wordt had gewerkt aan de Uilenburgsestraat 1b in Heteren, maar er moet ook nog heel veel gekocht worden en daarom vragen wij jullie allemaal om de cheque te doneren aan de vlindertuin Heteren.