Heteren doet aan Hart-onderzoek

HETEREN - Op vrijdag 13 maart kunnen allen inwoners van Heteren en andere belangstellenden hun toekomstig Hart onderzoeken. Tijdens een bijeenkomst in De Bongerd wordt het succes van het slagen gevierd en wordt alle huidige informatie gedeeld.


Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom. Naar verwachting zal het een volle zaal gaan opleveren en is tijdig aanwezig zijn een tip. Mocht de zaal te klein zijn dan wordt de bijeenkomst dezelfde avond nog een keer herhaald.

Deze avond kan kennis gemaakt worden met het Hart van Heteren, de ondernemers, de Huiskamer van Heteren, de reconstructie van de Flessestraat en de Kastanjelaan. En niet in de laatste plaats kan alle informatie verkregen worden over (de verkoop van) de appartementen en de woningen.

Het is een avond waar zowel serieuze belangstellenden als gewoon nieuwsgierigen wat te halen hebben. Tevens is het een moment om dorpsgenoten te ontmoeten en gezamenlijk een beetje trots te voelen over wat komen gaat. En niemand gaat met lege handen naar huis: de Heteren krant kent deze avond zijn primeur.

NLDoet in de Wereldwinkel

ELST - Het Oranjefonds houdt op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart, samen met duizenden organisaties in het land, de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLDoet.


NLDoet zet het vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Wereldwinkel Elst nodigt al enkele jaren scholieren uit groep 8 van basisschool De Wegwijzer in Elst uit om een kijkje te nemen in achter de schermen van de Wereldwinkel.

Eerst wordt er een gastles op school gegeven over wat Fair Trade is en uit welke landen de producten komen, die in de Wereldwinkels verkocht worden. Daarna mogen de 36 leerlingen in de week van NLDoet in groepjes van twee een uurtje komen helpen met het maken van versierselen voor kadootjes en het bedienen van klanten, onder begeleiding van de vrijwilligers van de FairTrade kadowinkel.