Boswachter Tim geeft een kindercollege in Bibliotheek Heteren.
Boswachter Tim geeft een kindercollege in Bibliotheek Heteren. Foto:

De boswachter met lentekriebels

HETEREN - Boswachter Tim weet veel over de natuur. Hij kan precies vertellen waarom de vogels in de lente weer gaan fluiten en de bomen groen worden. Heb je ook last van lentekriebels? Kom luisteren naar het kindercollege van deze beroemde boswachter op 12 maart in de bieb in Heteren.


Wist je dat niet alleen vogels, maar ook dassen een nest bouwen in de lente? De padden ontwaken uit hun winterslaap en gaan massaal op zoek naar water. Maar hoe weten die padden wanneer deze paddentrek begint? Boswachter Tim Hogenbosch komt hierover vertellen. Tim is een beroemde boswachter, vanaf mei gaat hij bij Zappelin op NPO3 het programma ‘Beestenbrigade’ presenteren. Dit is een programma over dieren voor kinderen tussen de vijf en acht jaar. Hij is ook heel actief op sociale media; in 2018 werd hij zelfs uitgeroepen tot ‘Twitteraar van het jaar’.

Dit kindercollege duurt van 15.30 tot 16.30 uur en is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. Meld je vooraf aan via heteren@obgz.nl of in de bibliotheek. Het kindercollege is helemaal gratis.

Er vinden het hele jaar door kindercolleges plaats in de bibliotheken van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Neem voor het hele overzicht snel een kijkje op www.obgz.nl/kindercolleges.