Agenda Herberg De Aandacht

HETEREN - Donderdag 12 maart filmavond: ‘After Life’ (Kore-eda Hirokazu, 2000)


Ergens tussen hemel en aarde bevindt zich een groot huis, de tussenstop voor hen die op weg zijn naar het hiernamaals. Een week lang mag men terugkijken op het aardse leven. Eén dierbaar moment daaruit moet men kiezen; dat wordt het persoonlijk paradijs. Wie niet kiest, blijft eeuwig in het niemandsland. Wat zou jij kiezen? Inleiding en nagesprek: pastor Victor Bulthuis. Aanvang 19.30 uur. Toegang 4,- euro (inclusief koffie en thee). Voorafgaand aan de film wordt er om 18.00 uur een maaltijd geserveerd voor € 5,- (vooraf opgeven).


Zondag 15 maart Aandachtschenkerij. Vanaf 14.30 uur staat de deur van de Herberg open en schenken we koffie, thee én bovenal aandacht aan elkaar. Er is iets lekkers bij de koffie en thee. Onze gasten zijn Titus en Diane Radstake uit Elst. Titus’ lichaam raakte enkele jaren geleden door een noodlottig ongeluk voor 45 procent verbrand. Zijn herstel heeft veel gevraagd van hemzelf en zijn gezin, maar het heeft hun nieuwe energie en inspiratie opgeleverd. Die zetten Titus en Diane nu in om mensen met brandwonden in binnen- en buitenland te helpen. Aanvang 14.30 uur, deelname 5 euro (inclusief koffie en thee en lekkers).


Vrijdag 27 maart Wereldkoken MusiKado. Een onvervalste Nederlandse avond met Hollandse pot én muzikale omlijsting door MusiKado. Dit is een collectief van zangers en muzikanten uit de regio Arnhem-Nijmegen, dat muzikale cadeautjes uitdeelt aan mensen die een opkikkertje of verwenmomentje kunnen gebruiken. Na afloop wordt een gift gevraagd voor het werk van MusiKado. Wij gaan aan tafel om 18.00 uur. Aanvang 18.00 uur, deelname 7,50 euro.

Wilt u een activiteit meemaken? Meldt u zich dan aan bij: Herberg De Aandacht, Kerkplein 1, Heteren of bel 06 33331746. E-mail: herbergdeaandacht@gmail.

Wilde-plantencursus voor beginners

HETEREN - Maak kennis met de bloembiologie en familienamen van de bloemen op dijken, landgoederen en de oevers van Rijn en Waal.


In deze cursus staan bloemen van wilde planten centraal. Tijdens de cursusavonden behandelen we de theorie en nemen we het plantmateriaal letterlijk onder de loep. De excursies in de omgeving benutten we om te oefenen met het herkennen van planten. "Na de cursus bent u bekend met de indeling van planten in plantenfamilies en kunt u deze herkennen."

De wilde-plantencursus wordt gegeven door de biologen Frans Mikx uit Lent en Will Bemelmans uiterwaardengids uit Heteren. Er zijn drie cursusavonden op woensdag 25 maart, 22 april en13 mei van19.30-21.00 uur en drie excursies op zaterdagochtend 28 maart, 25 april, 16 mei van10.00-12.00 uur.

De locatie is zalencentrum De Bongerd, Flessenstraat 54 in Heteren. De kosten zijn inclusief syllabus 40 euro en voor IVN RijnWaal-leden 20 euro. Aanmelden bij Will Bemelmans voorzitter@ivnrijnwaal.nl of 06 14510610. Het aantal deelnemers is beperkt, zie ook www.ivnrijnwaal.