Winnaars pubquiz4Ambon. (foto: A. Rijken)
Winnaars pubquiz4Ambon. (foto: A. Rijken) A. Rijken

Pubquiz4Ambon levert

600 euro extra op voor de Molukken

ELST - Samen luisteren naar muziekfragmenten en natuurlijk stiekem proberen te winnen van de andere deelnemende teams. Vrijdagavond 28 februari leverde de pubquiz4Ambon in het gebouw van de Stichting Maluku in Elst 600 euro extra op voor het goede doel.


De pubquiz was een idee van Overbetuwe4Ambon en Elst helpt de Molukken. Twee organisaties, die onmiddellijk in actie kwamen na de weigering van de gemeenteraad in Overbetuwe om 10.000 euro beschikbaar te stellen voor de slachtoffers van de aardbeving op de Molukken. Eind februari deelde het college van burgemeester en wethouders mee, dat Overbetuwe toch een bedrag van 13.623 euro gaat overmaken.

Na de pubquiz organiseren Overbetuwe4Ambon en Elst helpt de Molukken op zondag 8 maart een jeugdtoernooi samen met de voetbalverenigingen Spero en Elistha op sportpark De Pas. Ook vindt nog een veiling plaats van gesigneerde voetbalshirts en wedstrijdballen. Tot slot komt er ook nog een fundraisingdiner, waarvoor alle inwoners van Overbetuwe tegen betaling een tafel kunnen reserveren.

De opbrengst van alle acties gaat naar de opbouw van de Molukken na de aardbevingen daar. Met de acties en de toegezegde bijdrage van de gemeente hopen de organisaties een nuttige bijdrage te leveren voor de mensen op de Molukken. En daarmee ook aan de inwoners van Overbetuwe, die daar hun familie en vrienden hebben.