Het Sint-Maartenskerkkoor tijdens Pasen 2019. (foto: Alosta Media)
Het Sint-Maartenskerkkoor tijdens Pasen 2019. (foto: Alosta Media)

Afscheidsconcert Sint-Maartenskerkkoor Elst

ELST - Op zaterdag 21 maart om 20.00 uur treedt het Sint-Maartenskerkkoor uit Elst voor de allerlaatste keer op in de Grote Kerk in Elst.


Medewerking wordt verleend door het ensemble Conservatoire uit Nijmegen, de sopraan Iris de Koomen en organist IJsbrand ter Haar. Het geheel staat onder leiding van dirigent Herman Schimmel. Toegang vrij.

“We vinden het heel jammer dat het ophoudt”, zegt voorzitter Marien van Wier. “Maar de laatste jaren is het ledenaantal door vergrijzing te sterk gedaald om nog een goede bezetting te kunnen garanderen.” Voor dit concert heeft het koor dan ook nog een aantal projectzangers ter ondersteuning gevraagd. “We willen niet met stille trom vertrekken en daarom hebben we een mooi programma ingestudeerd”, zegt Van Wier.


Op het programma staan onder meer de Missa Brevis St. Joannis de Deo van Joseph Haydn, delen uit het Stabat Mater van Pergolesi en het Te Deum van Mendelssohn. Het koor heeft ruim 77 jaar bestaan en in die periode veel grote werken uitgevoerd. Een groot aantal jaren voerde het Sint-Maartenskerkkoor elk jaar de Johannes Passion van Bach uit op Palmzondag. Vanwege die traditie staan in dit afscheidsconcert ook enkele koralen van de Johannes Passion op het programma.

Bijzonder is ook de instrumentale bijdrage van IJsbrand ter Haar. Samen met het strijkersensemble zal hij onder andere het Orgelconcert nr 4 van George Friedrich Händel ten gehore brengen.