Xanthos Heren3

onherkenbaar

ZETTEN - Op 25 februari waren de volleyballers van Xanthos Heren3 te gast in Dodewaard voor de wedstrijd tegen Heren1 van Dovol.

De mannen uit Zetten bleken die carnavalsavond zichzelf niet. Geheel in stijl van dit feest was Xanthos onherkenbaar en had het team zich vermomd als degradatiekandidaat. Geen enkel moment toonde het team aan dat ze zich dit seizoen steevast aan de top van de tweede klasse J bevinden.

Xanthos hielp Dovol al direct in het zadel door in de eerste set een lange serie aan domme fouten te maken. Dovol won met 25-23. In de tweede set begon Xanthos wat beter en nam het een kleine voorsprong. Doordat de vele kansen aan het net echter niet benut werden, kon Dovol terugkomen en ook deze set pakken: 25-21.

In de derde set waren de teams aanvankelijk aan elkaar gewaagd. Even leek het erop dat Xanthos de set zou gaan binnen slepen, maar door goede opslag- en aanvalspunten was ook de derde set voor Dovol: 25-23. Na deze mokerslag startte Xanthos in de vierde set zeer matig. Spoedig nam Dovol een 9-3 voorsprong, maar doordat de mannen uit Zetten hun rug rechtten kwamen ze halverwege de set nog langszij. Tot aan het einde ging het gelijk op, maar een setwinst zat er voor Xanthos desondanks niet meer in: 26-24.

Al met al een terechte 4-0 overwinning voor Dovol, maar bij een volgende ontmoeting zal Xanthos Heren3 weer meer zichzelf zijn.