Afbeelding
Foto:

De tuinen van Mien Ruys

ELST - Op woensdag 11 maart heeft Groei & Bloei Overbetuwe-Lingewaard Monique Bruins Slot uitgenodigd een lezing over de Tuinen Mien Ruys te geven in de bovenfoyer van Theater De Kik in Elst.


De Tuinen Mien Ruys zijn ontstaan in 1924 door de creativiteit en het enthousiasme van één vrouw. Wie was Mien Ruys en welke ontwikkelingen heeft zij in die 70 jaar meegemaakt. Haar erfenis is indrukwekkend en de Stichting Mien Ruys beheert deze erfenis zorgvuldig.

Tijdens deze lezing wordt u meegenomen door de Tuinen Mien Ruys en hoort men over de markante persoonlijkheid van Mien Ruys en haar visie op tuinarchitectuur over al haar ontwerpen in de Tuinen Mien Ruys. Men zal merken dat de Tuinen Mien Ruys die meer dan 90 jaren bestaan, nog steeds springlevend zijn en zich blijven ontwikkelen.

De lezing wordt verzorgd door Monique Bruins Slot, coördinator in de Tuinen Mien Ruys. Samen met een team van betaalde krachten en een grote groep vrijwilligers zorgen ze dat de Tuinen zeer de moeite waard zijn om te bezoeken maar zorgen ze ook voor het in stand houden van dit groene monument

"Voorafgaand aan deze lezing houden wij eerst onze jaarlijkse algemene ledenvergadering. De zaal is open vanaf 19.00 uur, de vergadering is van 19.30 tot 20.00 uur. Aanvang van de lezing 20.15 uur.

Entree voor leden van Groei & Bloei gratis, niet-leden betalen 5,00 euro, inclusief koffie/thee. Graag vooraf opgeven via genb.lingewaard.overbetuwe@gmail.com, zodat er voldoende stoelen, koffie en thee klaar staan."