Vrouwen met Lef op internationale vrouwendag. (foto: Rouxlala)
Vrouwen met Lef op internationale vrouwendag. (foto: Rouxlala) Foto:

Een crimineel leuke middag over Vrouw & Veiligheid

ELST - Op Internationale Vrouwendag, zondag 8 maart om 14.00 uur, vindt er een bijzonder evenement plaats in Elst, georganiseerd door Vrouwen met Lef Overbetuwe en Theater De KiK.


Drie vrouwen die dagelijks intensief beroepsmatig met het thema Vrouw & Veiligheid bezig zijn zullen een theatercollege geven , waaronder burgemeester Patricia Hoytink-Roubos. Veiligheid van burgers en bestuurders krijgt veel aandacht in de landelijke pers. De burgemeester zal haar visie geven over hoe zij veiligheid in de Overbetuwe dagelijks vormgeeft.

De andere spreeksters zijn terrorisme officier van justitie Geertje van Roermund en gedragsveiligheidskundige Annemarie Timmermans.


Officier van justitie Geertje van Roermund zal vertellen wat er vanuit opsporing en recht wordt gedaan aan bestrijding van terrorisme. Zij geeft leiding aan belangrijke opsporingsonderzoeken en werkt iedere dag aan het veilig maken en houden van onze leefomgeving.

Gedragsveiligheidskundige Annemarie Timmermans licht toe wat veiligheidsbeleving op persoonlijk vlak betekent en hoe je je als vrouw mentaal en fysiek zelf weerbaarder kunt maken. Zij vertelt over persoonlijke veiligheid in de werk- en privésfeer en over haar ervaringen die hebben geleid tot het boek ‘Geef veiligheid wortels’.

Kleinkunsttrio Rouxlala zorgt voor de vrolijke noot bij een op zich serieus onderwerp.

Ter afsluiting van deze middag wordt er onder genot van een drankje nagepraat. Ook bij Vrouwen met Lef, die met een stand in de foyer vertegenwoordigd is. Kaarten via www.theaterdekik.nl (12,50 euro incl. drankje) Info: www.vrouwenmetlefbetuwe.nl.

Potgrondactie door en voor kerk

HERVELD - Zaterdag 14 maart wordt voor de vijftiende keer de jaarlijkse potgrondactie georganiseerd door de protestantse kerk Herveld /Slijk-Ewijk.


Van 9.00 tot 12.00 uur rijden er twaalf teams door de straten van Herveld, Andelst, Slijk-Ewijk en Zetten (gedeelte) om potgrond en koemestkorrels (biologisch) te verkopen. "Het zijn prima producten voor uw tuin, bordes en potplanten. Doel is het onderhoud van de twaalf eeuwen oude kerk aan de Schoolstraat van Herveld. U kunt ook tot donderdag 12 maart bestellen via mailadres; potgrond@pgherveld.nl. Het wordt bij u aan huis afgeleverd gedurende de zaterdagochtend op 14 maart."