Mozaïek van een vergeet-mij-nietje waarmee we laten zien dat we mensen met dementie en hun naasten niet vergeten. (foto: Wilma Drager-Visee)
Mozaïek van een vergeet-mij-nietje waarmee we laten zien dat we mensen met dementie en hun naasten niet vergeten. (foto: Wilma Drager-Visee) Wilma Drager-Visee

'Handig' bij

Alzheimer Café Overbetuwe

ELST - De bijeenkomsten van het Alzheimer Café Overbetuwe vinden sinds kort plaats in het ‘Huis van de Wijk Triade’. Deze nieuwe locatie ligt in een gezellige woonwijk midden in Elst, waar het Triade-gebouw een sociale functie heeft. Woensdag 19 februari staat weer een café gepland met als thema ‘Handig’.

Handig (Hulp bij Allerlei Noodzakelijke Dingen Is Gemakkelijk) is een praktijkonderzoek waarbij gekeken wordt of mensen met beginnende geheugenproblemen langer gemak en plezier ervaren door al vanaf de beginfase gebruik te maken van handige technische snufjes in het dagelijks leven. Anita Erkelens, adviseur en procesmanager, vertelt hierover en laat zien wat het voor een ieder kan betekenen.

De bijeenkomsten van het Alzheimer Café vinden plaats in het ‘Huis van de Wijk Triade’, Prins Hendrikstraat 5A in Elst. Men is welkom vanaf 18.30 uur. Het programma duurt van 19.00 tot 20.30 uur en om 21.00 uur sluiten de deuren. De toegang is gratis, evenals de koffie en de thee. Vooraf aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie: Inge van Dijk, coördinator Alzheimer Café Overbetuwe, via 06 53118823 of i.vandijk@alzheimervrijwilligers.nl.