Boerenbruiloft in Nölerhout

OOSTERHOUT - Tijdens de dolle dagen is er veel te beleven bij De Wielewoalers in Oosterhout. Voor het gehele programma wordt verwezen naar www.dewielewoalers.nl. Maar nu wil de vereniging alvast de boerenbruiloft onder de aandacht brengen.

Op dinsdag 25 februari worden er voor de elfde keer ywee echtelieden in de onecht met elkaar verbonden tijdens het Nölerhoutse carnaval. Dit jaar zullen Frans de Wildt en Gerda Gerdsen-Degen tijdens de boerenbruiloft elkander het ‘ja’ woord geven in zaal Merkus. Zoals altijd zal het echtpaar worden toegesproken door de enige echte Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Boerenstand van Nölerhout: Jan Janssen. Op een ludieke manier zal Jan het doopceel lichten van de bruid en bruidegom.

Vanaf 13.15 uur is iedereen in Nölerhout en daarbuiten welkom in de zaal Merkus, Dorpsstraat 12 in Oosterhout. Daar zal om 13.30 uur de huwelijksvoltrekking plaatsvinden. Wees er bij, dit wil niemand missen! Aansluitend is er gelegenheid tot feliciteren tijdens de spontane receptie, zal het bruidspaar de openingsdans doen en barst het boerenfeest los.

De boerenbruiloft duurt tot 18.00 uur en de muzikale omlijsting wordt verzorgd door Sowieso. Na een spetterende finale sluiten de Wielewoalers om 19.00 uur de dolle dagen af met Prins JP de Swingende Vrijwilliger en zijn hofdames Sanne en Nelleke en hun lijflied: 'We blieven Nölen'. Deze dag heeft iedereen vrij entree.