Jaarlijke quiz Historische Kring

HEMMEN - Op dinsdag 18 februari organiseert de Historische Kring Midden-Betuwe voor de elfde keer haar jaarlijkse quiz. Deze vindt plaats in Dorpshuis de Oude School in Hemmen. De aanvang is om 20.00 uur.

Er zijn vijftig meerkeuzevragen geformuleerd, die betrekking hebben op geschiedenis met een nadruk op het lokale verleden. Er wordt gewerkt in groepjes van vier deelnemers. Die groepjes worden aan het begin van de avond samengesteld. Voor ieder goed antwoord krijgt de groep een punt. De groep die aan het eind van de avond de meeste punten heeft verzameld is de winnaar. Er is ook nog een tweede prijs beschikbaar. Die prijzen zijn overigens bescheiden van aard. Doel van deze avond is op de eerste plaats gezelligheid. Maar daarnaast is de quiz ook leerzaam.

"Aan het eind van de avond weet je welhaast zeker weer iets meer van onze streekgeschiedenis. De quiz is bovendien een laagdrempelige manier om eens kennis te maken met onze Kring, die werkzaam is in de dorpen Andelst, Hemmen, Herveld, Heteren, Randwijk en Zetten. De avond is daarom voor iedereen gratis toegankelijk. Neem gerust vrienden of bekenden mee! Belangstellenden die niet in staat zijn naar deze avond te komen, kunnen ook op www.hkmb.nl de nodige informatie over ons vinden. Wij hopen dat we veel belangstellenden voor heemkunde mogen begroeten."